Project Description

Aktivni sastojci

Dokosaheksaenoična kiselina (DHA) i Eikosapentaenoična kiselina (EPA)(u obliku ribljeg ulja) (DHA 50%, EPA 10%), Ekstrakt Gingko Bilobe, Phosphatidylserine 10% i Phosphatidylcholine 20% (u obliku sojinog lecitina), Vitamin C (askorbinska kiselina), L-Arginine, Vitamin E (u obliku D-alfa-tokoferol 87%), Željezo (u obliku ferrous fumarate 32,9%), Ekstrakt Ginsenga, Ekstrakt Guarana, 5-HTP, Selenij (u obliku L-selenomethionine), Cink (u obliku cinkova oksida 80,3%), Niacin (Vitamin B3) (u obliku nikotinamida), Pantotenska kiselina (Vitamin B5) (u obliku kalcij pantotenata), L-Glutamine, Piridoksin (Vitamin B6) (u obliku piridoksin hidrohlorida), L-Glutathionine, Thiamine (Vitamin B1) (u obliku thiamine HCI), Riboflavin (Vitamin B2), Bakar (u obliku bakarnog sulfata anhidrata), Prirodno ulje od Beta Karotena (30%), Folacin (Vitamin B9) (u obliku folne kiseline 95%), Vitamin D3 (u obliku kolekalciferola 1000 IU/mg) i Vitamin B12 (u obliku Cijanokobalamina).

Pomoćni sastojci:

Sojino ulje (Punjenje), Pčelin vosak (Stabilizator), Glicerol (Stabilizator), Karamela (Boja), Titanij dioksid (Boja), Željezni oksid (Boja), Pročišćena voda i Želatin (kapsula).

Gingko Biloba i Ginseng doprinose održavanju memorije i poboljšanju koncetracije. Oni, također, doprinose normalnoj cirkulaciji krvi u vezi sa mentalnom stabilnošću.

DHA (Dokosaheksaenoična kiselina) doprinosi održavanju normalnog funkcionisanja mozga. Pozitivan efekat se dobija sa dnevnim unosom 250mg DHA.

Željezo i cink doprinose normalnoj kognitivnoj funkciji (sposobnosti razmišljanja).

Niacin doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

Pantotenska kiselina doprinosi  mentalnoj stabilnosti.

L-Glutamine, u mozgu, se transformiše u glutaminsku kiselinu, koja je od ključne važnosti za normalnu funkciju mozga. Također povećava količinu GABA (Gamma-Amino Butyric Acid), koja je neurotransmiter u mozgu.

Phosphatidylserine i Phosphatidylcholine doprinose strukturalnom integritetu i funkciji signalizacije ćelijskih membrana. Phosphatidylserine je važna komponenta fosfolipida u ćelijskim membranama. Koncentriran je na funkcionisanje mozga koji ima tendenciju pada s godinama.

Piridoksin doprinosi normalnoj funkciji mozga i radi u sinergiji sa Vitaminom B12 i folnom kiselinom na održavanju niske količine amino kiseline zvane homocistein – nezavisan faktor u zdravlju srca.

Vitamin C, antioksidativni vitamin, doprinosi neutralizaciji efekata slobodnih radikala, pomaže apsorbciju željeza i igra ključnu ulogu u održavanju snažnog imuniteta.

L-Arginine ima važnu ulogu u podjeli ćelija, zarastanju rana, uklanjanju amonijaka iz tijela, imunološkoj funkciji i oslobađanju hormona.

Vitamin E, antioksidans rastvorljiv u mastima, doprinosi odbrani od slobodnih radikala na koje su neuroni veoma osjetljivi.

Guarana doprinosi gubitku težine, poboljšanju atletskih sposobnosti, kao stimulans, te smanjuje mentalnu i fizičku izmorenost. Također se koristi za jačanje seksualne sposobnosti, za povećanje protoka urina te kao astringent.

5-HTP je efikasan u liječenju depresije.

Selenium, važan antioksidans enzim, doprinosi neutralizaciji potencijalno štetnih slobodnih radikala u tijelu i igra važnu ulogu u reproduktivnom zdravlju muškaraca.

L-Glutathionine je jedan od najvažnijih elemenata unutar organizma koji se bori protiv slobodnih radikala.

Thiamine je od esencijalnog značaja za razbijanje i korištenje ugljikohidrata, za formiranje krvi, za pravilnu probavu i za prijenos određenih vrsta nervnih signala. Zbog toga što je Tiamin važan u prenošenju poruka iz mozga i u mozak, igra esencijalnu ulogu u kognitivnoj aktivnosti i određenim funcijama mozga.

Riboflavin je od esencijalnog značaja za formiranje crvenih krvnih zrnaca i dvije supstance poznate kao FAD (flavin adenine dinucleotide) i FMN (flavin mononucleotide). I FAD i FMN su od vitalnog značaja za razbijanje i korištenje ugljikohidrata, masti i proteina, koji proizvode energiju u tijelu.

Bakar je uključen u proizvodnju energije i u održavanju zdravih nervi.

Prirodno ulje od beta karotena pomaže održavanju zdravog imunološkog sistema, posebno ćelijskog imuniteta gdje slobodni radikali mogu mijenjati ćelije DNK uzrokujući promjene na ćelijama.

Kome se preporučuje Memobiol

Memobiol je posebno formuliran da sadrži uravnoteženu mješavinu sastojaka za održavanje i poboljšanje memorije, koncentracije i mentalne stabilnosti za:

  • One koji imaju veoma brz i stresan način života kao što su poslovne žene i poslovni muškarci
  • Studente i učenike
  • One koji žele da održe funkciju mozga u kasnijim godinama
  • Idealno za muškarce i žene svih godina

Kako primjenjivati Memobiol

Jedna tableta dnevno uz glavni obrok. Ne smije se prekoračiti preporučeni unos. Memobiol treba uzeti samo na pun stomak. Nastaviti sa uzimanjem Memobiola sve dok Vam to Vaš ljekar ili farmaceut preporučuje. Ne prestati sa uzimanjem Memobiola bez konsultacije sa Vašim ljekarom ili farmaceutom.

Prije nego uzmete Memobiol

Ne uzimajte Memobiol ako:

  • ste alergični na bilo koji od njegovih sastojaka (vidi aktivne sastojke i pomoćne sastojke)

Mogući neželjeni efekti

Memobiol nema poznatih neželjenih efekata kada se uzima po uputi. Ne smije se prekoračiti preporučeni unos. U slučaju prekomjernog unosa, odmah potražite medicinsku pomoć.

Rok trajanja

3 godine od datuma proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

Čuvati izvan dohvata i vidokruga djece. Treba čuvati u dobro zatvorenoj kutiji i na temperaturi koja ne prelazi 25°C. Ne koristiti Memobiol nakon isteka roka trajanja koji se nalazi na pakovanju i na blisterima. Datum isteka roka trajanja odnosi se na posljednji dan u mjesecu. Ne koristiti u slučaju da su soft kapsule promijenile oblik ili boju.

Izgled i veličina pakovanja

Duguljaste tamno smeđe soft kapsule, koje sadrže žuti uljni materijal.

10 soft kapsula u blisteru, 3 blistera u pakovanju.