Project Description

Aktivni sastojci

  • -500 mg kalcija u obliku kalcij karbonata,
  • -200 mg magnezija u obliku magnezij hidroksida
  • -10 mg cinka u obliku cink sulfat monohidrata
  • -15 μg (600 IU) holekalciferola (D3) -100 μg vitamina K

Pomoćni sastojci

povidon, mikrokristalna celuloza, crospovidon, silicij koloidni anhidrat, magnezij stearat. Film: titanijum dioksid, hidroksipropil metil celuloza, talk, glicerol.

Očuvanje zdravlja kostiju i prevencija nastanka i pogoršanja osteoporoze, od velike je važnosti za osobe srednje i starije životne dobi. Potrebe za esencijalnim nutritijentima, kao što su kalcij, magnezij, vitamin D, cink i vitamin K, povećavaju se sa godinama. Uz pravilnu ishranu i fizičku aktivnost, dodaci prehrani mogu spriječiti nastanak osteoporoze obezbjeđujući optimalne količine ključnih nutritijenata potrebnih za zdrave i jake kosti. OSTEOSYL D3® osigurava optimalnu kombinaciju kalcija, vitamina D3, magnezija, cinka i vitamina K, potrebnih za održavanje zdravlja kostiju i prevenciju osteoporoze.

Kalcij je esencijalna gradivna komponenta kostiju dok vitamin D3 igra ključnu ulogu u njegovoj apsorpciji iz crijeva. Nakon što je apsorbovan, kalciju su potrebni dodatni nutritijenti i kofaktori da bi se ugradio u koštano tkivo. OSTEOSYL D3® osigurava idealne količine magnezija, cinka i vitamina K potrebnih za pravilnu ugradnju kalcija u kosti.

Kome se preporučuje OSTEOSYL D3®?

OSTEOSYL D3 se uzima po preporuci ljekara ili farmaceuta za prevenciju i tretman deficita kalcija, magnezija, vitamina D3, cinka i vitamina K, kao i za stanja sa smanjenom gustoćom kostiju (osteopenija, osteoporoza, trudnoća i menopauza).

Kako primjenjivati OSTEOSYL D3®?

2 tablete na dan (jedna ujutro i jedna uvečer) prije jela. Ukoliko ste trudni jedna tableta na dan dovoljna je doza. Nastavite uzimati OSTEOSYL D3® onoliko dugo koliko Vam savjetuje ljekar. Nemojte prestajati sa upotrebom ovog proizvoda bez konsultacije sa ljekarom ili farmaceutom.

Prije nego uzmete OSTEOSYL D3®

Nemojte uzimati OSTEOSYL D3® ako ste alergični na neki od sastojaka (vidjeti dio Aktivni sastojci i Pomoćni sastojci), ako imate teški stepen popuštanja bubrežne funkcije ili bubrežne kamence.

Mogući neželjeni efekti

OSTEOSYL D3® obično ne uzrokuje neželjene efekte. Rijetki neželjeni efekti koji pogađaju manje od 1/1000 osoba su osip, nadutost, zatvor i mučnina.

Rok trajanja

4 godine od dana proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

Proizvod čuvajte dalje od dohvata i pogleda djece. Čuvajte proizvod u originalnom pakovanju na temperaturi ispod 25°C na suhom mjestu.

Nemojte upotrebljavati proizvod nakon isteka roka trajanja koji je označen na kutiji i blisteru. Rok trajanja podrazumijeva posljednji dan navedenog mjeseca i godinu. Ukoliko tablete stajanjem promijene oblik ili boju nemojte ih uzimati.

Izgled i veličina pakovanja

Bikonveksne tablete obložene bijelim filmom sa razdjelnom linijom na jednoj strani.

30 tableta u blister pakovanju (3 blistera X 10 tableta).