Project Description

Aktivni sastojci

Magnezij oksid, Miješani enzimi voća, Papain, Limunska kiselina (acidulant), Probiotske kulture (Lactobacterium Acidophilus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus johnsonii, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium Longum, Bifdobacterium Lactis, Bifidobacterium Bifidum, Bifidobacterium Coagulans, Enterococcus faecium), Xylosaccharide – vlakna korijena cikorije (inulin).

Pomoćni sastojci:

Želatin (goveđeg porijekla), Silicij (agens protiv stvrdavanja), pročišćena voda i titanij dioksid.

Svojstva

Oxytarm Enzimes® sprečava zatvor i dijareju, modulira metabolizam crijevne flore, stimuliše mineralnu absorpciju i ima imunomodularno svojstvo.

Enzimi: Kapsule sadrže samo prirodne enzime iz 28 vrsta voća i povrća namijenjenih za zdravu probavu. Oxytarm Enzimes® sadrži savršeno balansirane količine svih grupa enzima.

Sadrži specifične enzime za optimalnu probavu i razgradnju proteina, škroba, vlakana, teško probavljivih ugljikohidrata i masti  iz hrane koju svakodnevno unosimo u organizam.

Biljni enzimi su aktivni neovisno od pH okruženja te su zbog toga efikasni cijelom dužinim probavnog trakta: želudac, tanko crijevo i debelo crijevo.

Dobre bakterije: Kapsule takođe sadrže 10 sojeva dobrih bakterija sa kojima na više načina živimo u simbiozi, a koje doprinose pravilnoj funkciji crijeva. One imaju važnu ulogu u stvaranju vitamina i enzima koji razgrađuju mlijeko, laktazu kao i u proizvodnji antibakterijskih supstanci koje neutraliziraju djelovanje loših bakterija, virusa i drugih mikroorganizama. Dobre bakterije su neophodne za optimalnu funkciju crijeva.

Magnezij: Ovaj mineral se dugo vremena koristi za regulaciju probave. Magnezij veže  vodu i omekšava sadržaj debelog crijeva tako da olakšava put prolaza u toku peristaltike. Magnezijum je također važan dio mnogih enzimskih sistema, a služi i za proizvodnju energije.

Kome se preporučuje OXYTARM® ENZYMES

OXYTARM® ENZYMES je inovativni probiotik koji pomaže kod opstipacije, nadutosti i dijareje, te olakšava probavne probleme na putovanjima. Također, pomaže i kod upale želuca, upalnih bolesti crijeva, smanjuje negativno djelovanje antibiotika i drugih lijekova na probavni trakt te djeluje kod virusnih i bakterijskih infekcija. Zbog svoje specijalne formule koja djeluje na ubrzanje metabolizma OXITARM enzymes se može koristiti i kao pomoć pri mršavljenju.

Kako primjenjivati OXYTARM® ENZYMES

1-2 kapsule dnevno, po mogućnosti uveče sa čašom vode. Ako je neophodno OXYTARM® ENZYMES se može i dugoročnije upotrebljavati ali tada bi dnevnu dozu trebalo reducirati na jednu kapsulu dnevno. Ne uzimati više od preporučene doze.

Prije nego uzmete OXYTARM® ENZYMES

Ne uzimajte OXYTARM® ENZYMES ako ste alergični na bilo koji od njegovih sastojaka (vidi aktivne sastojke i pomoćne sastojke). OXYTARM® ENZYMES sadrži sastojke koji se dobro podnose. Djeca i trudnice bi se trebale prethodno konsultovati sa doktorom prije nego krenu sa upotrebom bilo kojeg dodatka ishrani.

Mogući neželjeni efekti

OXYTARM® ENZYMES nema poznatih neželjenih efekata kada se uzima po uputi. Ne smije se prekoračiti preporučeni unos. U slučaju prekomjernog unosa, odmah potražite medicinsku pomoć.

Rok trajanja

3  godine od datuma proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

Čuvati izvan dohvata i vidokruga djece. Ne koristiti OXYTARM® ENZYMES nakon isteka roka trajanja koji se nalazi na pakovanju i na blisterima. Datum isteka roka trajanja odnosi se na posljednji dan u mjesecu. Ne koristiti u slučaju da su kapsule promijenile oblik ili boju. Čuvati na suhom mjestu na sobnoj temperaturi i izvan dohvata djece.

Izgled i veličina pakovanja

Bijele, čvrste dvodijelne želatin kapsule sa svijetlo smeđim prahom.

20 kapsula u blisteru, 3 blistera u pakovanju.