Project Description

Aktivni sastojci

Magnezij Hidroksid, Askorbinska kiselina (Vitamin C) i Kompleks Bioflavanoida iz citrusa.

Pomoćni sastojci:

Mikrokristalna celuloza (Punjenje), Magnezij Stearat (Lubrikant), Titanij Dioksid (Boja), Hidroksi propil metil celuloza (Stabilizator), Talk (Stabilizator) i Glicerol (Stabilizator).

OXYTARM® je dodatak prehrani koji se uzima kao blagi regulator probave i pročišćavač crijeva. Gotovi proizvod sadrži 150 mg Magnezija, 30 mg Vitamina C i 25 mg kompleksa Bioflavonoida iz citrusa.

Magnezij ima brojne važne funkcije u tijelu. Postoji oko 25 grama magnezija u našem organizmu, a 99% od toga se nalazi unutar ćelija, uglavnom kostura i zubi. Oko 1% pluta uokolo u našim tjelesnim tekućinama. Bioraspoloživost je najbolja u kiselom okruženju, stoga se ne preporučuje uzimati ovaj dodatak zajedno sa hranom. Magnezij učestvuje u nekoliko enzimskih sistema, a također u energetskom jačanju metabolizma. Magnezij ima opuštajući učinak na mišiće u tijelu, u crijevima, krvnim žilama i srcu. Magnezij se često koristi za reguliranje funkcije crijeva, a poznat je kao “engleska sol”.

Bioflavonoidi iz citrusa rade u sinergiji zajedno sa Vitaminom C. Svaki sastojak pojačava djelovanje drugog. Bioflavonoidi iz citrusa su potrebni kako bi tijelo efikasno koristilo Vitamin C. Oni također produžuju djelovanje Vitamina C na način da usporavanju njegovu razgradnju.

Antioksidansi rade na način da prikupe slobodne radikale. Slobodni radikali su nusproizvodi prirodnih procesa kao što su disanje kao i izloženost zagađivačima, dimu cigarete, pa čak i suncu.

Kome se preporučuje OXYTARM®

Većina ljudi će imati korist od OXYTARM®. Međutim, osobe sa smanjenom funkcijom bubrega treba da se konsultuju sa ljekarom prije korištenja ovog proizvoda iz razloga što sadrži magnezij. Osobe koje su imale problema sa zatvorom u dužem vremenskom periodu mogu doživjeti uznemirenost ili kvrčanje u stomaku prilikom početka korištenja OXYTARM®. Navedene pojave će nestati nakon nekoliko dana korištenja ovog proizvoda.

Kako primjenjivati OXYTARM®

2 tablete ujutro i 2 navečer (alternativno 4 u večernjim satima) tokom prve dvije sedmice. Nakon dvije sedmice smanjiti količinu, ukoliko je potrebno. Ne koristiti tablete zajedno sa hranom. Ne uzimati preko maksimalne preporučene doze. Dodaci prehrani ne bi trebali zamijeniti zdravu ishranu.

Prije nego uzmete OXYTARM®

Ne uzimajte OXYTARM® ako ste alergični na bilo koji od njegovih sastojaka (vidi aktivne sastojke i pomoćne sastojke)

Mogući neželjeni efekti

OXYTARM® nema poznatih neželjenih efekata kada se uzima po uputi. Ne smije se prekoračiti preporučeni unos. U slučaju prekomjernog unosa, odmah potražite medicinsku pomoć.

Rok trajanja

3  godine od datuma proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

Proizvod treba čuvati u dobro zatvorenoj kutiji, na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi, zaštićen od sunčeve svjetlosti. Izvan vidokruga i dohvata djece. Ne koristiti OXYTARM® nakon isteka roka trajanja koji se nalazi na pakovanju i na blisterima. Datum isteka roka trajanja odnosi se na posljednji dan u mjesecu. Ne koristiti u slučaju da su tablete promijenile oblik ili boju.

Izgled i veličina pakovanja

Duguljaste tablete obložene bijelim filmom.

20 tableta u blisteru, 3 blistera u pakovanju.