ImmiFlex® COMPLETE kapsule

Aktivni sastojci

Beta Glukan, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Folna kiselina, Cink i Selen.

Svojstva

ImmiFlex® kapsule su jedinstvena mješavina Beta Glukana, 5 vitamina i 2 minerala za normalno funkcionisanje imunološkog sistema.

Jedna kapsula sadrži:

  • Beta 1,3/1,6 Glukan 450 mg
  • Vitamin A 750 µg
  • Vitamin C 150 mg
  • Vitamin D   20 µg
  • Vitamin E   30 mg
  • Folna kiselina 200 µg
  • Cink   15 mg
  • Selen 100 µg

Kome se preporučuje ImmiFlex®

ImmiFlex® kapsule se preporučuju za jačanje odbrambenih sposobnosti organizma, kod infektivnih bolesti, hroničnih upala, hematoloških i autoimunih oboljenja, kao i u  periodima intenzivnog fizičkog i mentalnog stresa. Koristan je tokom postoperativnog oporavka za brže zarastanje rana i kod izloženosti različitim vrstama zračenja.

Kako primjenjivati ImmiFlex ®

Preporučena dnevna doza za odrasle i djecu iznad 12 godina je 1 kapsula dnevno sa vodom prije obroka. Ako ste trudni ili dojite, prije uzimanja proizvoda posavjetujte se sa liječnikom. Dodaci prehrani ne smiju se koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu i zdrav način života.

Prije nego uzmete ImmiFlex ®

Ne uzimajte ImmiFlex® ako ste alergični na bilo koji od njegovih sastojaka (vidi aktivne i pomoćne sastojke).

Mogući neželjeni efekti

ImmiFlex® nema poznatih neželjenih efekata kada se uzima po uputi. Ne smije se prekoračiti preporučeni unos. U slučaju prekomjernog unosa, odmah potražite medicinsku pomoć.

Pomoćni sastojci:

Magnezij stearat, želatin.

 Rok trajanja

3  godine od datuma proizvodnje.

 Specijalne mjere za čuvanje

Proizvod treba čuvati u dobro zatvorenoj kutiji, na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi, zaštićen od sunčeve svjetlosti, izvan vidokruga i dohvata djece. Ne koristiti ImmiFlex ® nakon isteka roka trajanja koji se nalazi na pakovanju i na blisterima. Datum isteka roka trajanja odnosi se na posljednji dan u mjesecu. Ne koristiti u slučaju da su kapsule promijenile oblik ili boju.

Izgled i veličina pakovanja

Smeđe tvrde želatinske kapsule koje sadrže blijedožuti sadržaj. 15 kapsula u blisteru, 2 blistera u pakovanju.

OMEGA - 3

Aktivni sastojci

Riblje ulje Omega-3 (EPA i DHA), Vitamin E (koncentrat d-α-tokoferola, Vitamin D3 (kolekalciferol).

Svojstva

OMEGA-3 VITAMIN D3 + E kapsule su jedinstvena formula  visoke čistoće koja nudi Omega-3 riblje ulje + Vitamine E i D za održavanje zdravlja srca, mozga i zglobova.

Dvije kapsule sadrže:

EPA 380 mg, DHA 280 mg, Vitamin D3 (kolekalciferol) 20µg i RDA 400%, Vitamin E (α-TE) 10 mg i RDA 83%

Kome se preporučuje OMEGA-3 VITAMIN D3+E

Zdravstveni efekti postižu se svakodnevnim unosom Omega-3 masnih kiselina iz nordijskog mora koje pomaže u održavanju normalne moždane funkcije, smanjenju rizika od kardiovaskolarnih bolesti, regulaciju pritiska, holesterola i triglicerida u krvi. Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sistema. Vitamin E pomaže u zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Kako primjenjivati OMEGA-3 VITAMIN D3+E

Preporučena dnevna doza za odrasle i djecu iznad 11 godina je 2 kapsule dnevno uz obrok. Ako ste trudni ili dojite, prije uzimanja proizvoda posavjetujte se sa liječnikom. Dodaci prehrani ne smiju se koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu i zdrav način života.

Prije nego uzmete OMEGA-3 VITAMIN D3+E

Ne uzimajte OMEGA–3 VITAMIN D3 + E ako ste alergični na bilo koji od njegovih sastojaka (vidi aktivne i pomoćne sastojke).

 

Mogući neželjeni efekti

OMEGA–3 VITAMIN D3 + E nema poznatih neželjenih efekata kada se uzima po uputi. Ne smije se prekoračiti preporučeni unos. U slučaju prekomjernog unosa, odmah potražite medicinsku pomoć.

Pomoćni sastojci:

Vegetarijanska kapsula: hidroksipropil škrob, karagenan, glicerin i pročišćena voda.

 Rok trajanja

3  godine od datuma proizvodnje.

 Specijalne mjere za čuvanje

Proizvod treba čuvati u dobro zatvorenoj kutiji, na suhom mjestu, na temperaturi do 25°C, zaštićen od sunčeve svjetlosti,izvan vidokruga i dohvata djece. Ne koristiti OMEGA–3 VITAMIN D3 + E nakon isteka roka trajanja koji se nalazi na pakovanju i na blisterima. Datum isteka roka trajanja odnosi se na posljednji dan u mjesecu. Ne koristiti u slučaju da su kapsule promijenile oblik ili boju.

Izgled i veličina pakovanja

Ovalne, blijedo-žute vegeterijanske softgel standardne kapsule. 20 kapsula u blisteru, 3 blistera u pakovanju.