REVMATOL® tablete/Za jake hrskavice i fleksibilne zglobove Dijetetski proizvod/dodatak prehrani

Aktivni sastojci

 • 250 mg metil-sulfonil-metana MSM,
 • 150 mg kolagena u obliku hidroliziranog kolagena tip II,
 • 750 mg glukozamina u obliku glukozamin sulfata,
 • 100 mg hondroitina u obliku hondroitin sulfata,
 • 10 μg/400 IU vitamina D,
 • 200 μg folne kiseline,
 • 30 mg vitamina C,
 • 20 mg vitamina E u obliku d-alfa-tokoferola,
 • 2 mg mangana,
 • 5 mg cinka u obliku cink sulfat-monohidrata,
 • 500 μg bakra u obliku bakar glukonata,
 • 60 μg selena u obliku selenmetionina,
 • 50 mg ekstrakta korijena đumbira,
 • 50 mg ekstrakta šipka.

Pomoćni sastojci

Povidon, mikrokristalnaceluloza , crospovidon, silicij koloidni anhidrat, magnezij stearat.

Kolagen tip II, hondroitin i glukozamin sulfat su bazične komponenete tkiva zdrave hrskavice. Revmatol® obezbjeđuje mikro i makromolekularne gradivne elemenete potrebne za regeneraciju hrskavičavog tkiva.

Glukozamin i hondroitin usporavaju proces sužavanja prostora unutar zgloba izazvanog različitim oboljenjima i čini ih podmazanima što obezbjeđuje bolje pokrete i fleksibilnost. Hidrolizirani kolagen II je ekstremno bogat izvor primarnih aminokiselina potrebnih za podržavanje vitalnosti vezivnog tkiva i njegovu očuvanost.

Svakodnevna primjena Revmatol®-a obezbjeđuje efektivne doze vitamina i minerala koji pomažu metabolizam hondrocita (ćelija hrskavičavog tkiva), integritet ekstracelularnog matriksa hrskavice (prostor između ćelija) i unutrašnji odbrambeni antioksidantni sistem. Slobodni radikali nastali kao produkt metabolizma dovode se u vezu sa nastankom oboljenja zglobova (osteoartritis, reumatoidni artritis), a antioksidansi iz Revmatol®-a pomažu njihovoj neutralizaciji i smanjenju štetnog djelovanja. Revmatol® osigurava optimalnu dozu ektrakta korijena đumbira i ekstrakta šipka koji pomažu smanjenju upale zglobova.

Kome se preporučuje Revmatol®?

Revmatol® je namijenjen odraslim osobama sa ukočenosti zglobova i osteoporotičnom boli. Može se koristiti kao dodatak uobičajenoj terapiji koja se koristi za liječenje oboljenja zglobova i ostalim segmentima programa tretmana koji uključuje adekvatnu ishranu, vježbanje i kontrolu tjelesne mase.

Kako primjenjivati Revmatol®?

1-2 tablete na dan ili po preporuci ljekara. Nastavite uzimati Revmatol® onoliko dugo koliko Vam savjetuje ljekar. Ukoliko zaboravite uzeti dozu Revmatol®-a nemojte uzimati dvostruku dozu, nego nastavite sa redovnom šemom terapije.

Prije nego uzmete Revmatol®

Nemojte uzimati Revmatol® ako ste alergični na neki od sastojaka (vidjeti dio Aktivni sastojci i Pomoćni sastojci).

Mogući neželjeni efekti

Revmatol® se dobro podnosi. Nisu zabilježeni ozbiljni neželjeni efekti. Neželjeni efekti koji se mogu javiti u toku primjene Revmatol®-a su srednje izražena mučnina, uznemirenost želuca i proljev.

Rok trajanja

3 godine od dana proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

Revmatol® čuvajte dalje od dohvata i pogleda djece. Čuvajte proizvod u originalnom pakovanju na temperaturi ispod 25°C na suhom mjestu.

REVMATOL® Krema

Glukozamin, kondroitin i metil-sulfonil-metan

Učinkovito i brzo ublažava bol. Pomaže u obnovi zglobnih hrskavica. Umiruje s blagotvornim učinkom hlađenja. Pospješuje cirkulaciju. Djeluje protuupalno. Bez neželjenih efekata.

Preporučena upotreba: dva do tri puta dnevno umasirati krenu na bolno područje.

Proizvod je dermatološki ispitan.

OXYTARM®/Čista crijeva - bolji život/Dodatak prehrani sa magnezijom, vitaminom C i bioflavanoidom iz citrusa

Aktivni sastojci

Magnezij Hidroksid, Askorbinska kiselina (Vitamin C) i Kompleks Bioflavanoida iz citrusa.

Pomoćni sastojci:

Mikrokristalna celuloza (Punjenje), Magnezij Stearat (Lubrikant), Titanij Dioksid (Boja), Hidroksi propil metil celuloza (Stabilizator), Talk (Stabilizator) i Glicerol (Stabilizator).

 

OXYTARM® je dodatak prehrani koji se uzima kao blagi regulator probave i pročišćavač crijeva. Gotovi proizvod sadrži 150 mg Magnezija, 30 mg Vitamina C i 25 mg kompleksa Bioflavonoida iz citrusa.

Magnezij ima brojne važne funkcije u tijelu. Postoji oko 25 grama magnezija u našem organizmu, a 99% od toga se nalazi unutar ćelija, uglavnom kostura i zubi. Oko 1% pluta uokolo u našim tjelesnim tekućinama. Bioraspoloživost je najbolja u kiselom okruženju, stoga se ne preporučuje uzimati ovaj dodatak zajedno sa hranom. Magnezij učestvuje u nekoliko enzimskih sistema, a također u energetskom jačanju metabolizma. Magnezij ima opuštajući učinak na mišiće u tijelu, u crijevima, krvnim žilama i srcu. Magnezij se često koristi za reguliranje funkcije crijeva, a poznat je kao “engleska sol”.

Bioflavonoidi iz citrusa rade u sinergiji zajedno sa Vitaminom C. Svaki sastojak pojačava djelovanje drugog. Bioflavonoidi iz citrusa su potrebni kako bi tijelo efikasno koristilo Vitamin C. Oni također produžuju djelovanje Vitamina C na način da usporavanju njegovu razgradnju.

Antioksidansi rade na način da prikupe slobodne radikale. Slobodni radikali su nusproizvodi prirodnih procesa kao što su disanje kao i izloženost zagađivačima, dimu cigarete, pa čak i suncu.

Kome se preporučuje OXYTARM®

Većina ljudi će imati korist od OXYTARM®. Međutim, osobe sa smanjenom funkcijom bubrega treba da se konsultuju sa ljekarom prije korištenja ovog proizvoda iz razloga što sadrži magnezij. Osobe koje su imale problema sa zatvorom u dužem vremenskom periodu mogu doživjeti uznemirenost ili kvrčanje u stomaku prilikom početka korištenja OXYTARM®. Navedene pojave će nestati nakon nekoliko dana korištenja ovog proizvoda.

Kako primjenjivati OXYTARM®

2 tablete ujutro i 2 navečer (alternativno 4 u večernjim satima) tokom prve dvije sedmice. Nakon dvije sedmice smanjiti količinu, ukoliko je potrebno. Ne koristiti tablete zajedno sa hranom. Ne uzimati preko maksimalne preporučene doze. Dodaci prehrani ne bi trebali zamijeniti zdravu ishranu.

Prije nego uzmete OXYTARM®

Ne uzimajte OXYTARM® ako ste alergični na bilo koji od njegovih sastojaka (vidi aktivne sastojke i pomoćne sastojke)

Mogući neželjeni efekti

OXYTARM® nema poznatih neželjenih efekata kada se uzima po uputi. Ne smije se prekoračiti preporučeni unos. U slučaju prekomjernog unosa, odmah potražite medicinsku pomoć.

Rok trajanja

3  godine od datuma proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

Proizvod treba čuvati u dobro zatvorenoj kutiji, na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi, zaštićen od sunčeve svjetlosti. Izvan vidokruga i dohvata djece. Ne koristiti OXYTARM® nakon isteka roka trajanja koji se nalazi na pakovanju i na blisterima. Datum isteka roka trajanja odnosi se na posljednji dan u mjesecu. Ne koristiti u slučaju da su tablete promijenile oblik ili boju.

Izgled i veličina pakovanja

Duguljaste tablete obložene bijelim filmom.

20 tableta u blisteru, 3 blistera u pakovanju.

 

OXYTARM® ENZYMES/sa enzimima, magnezijom i dobrim bakterijama/enzimi iz 28 vrsta voća i povrća/više od probiotika

Aktivni sastojci

Magnezij oksid, Miješani enzimi voća, Papain, Limunska kiselina (acidulant), Probiotske kulture (Lactobacterium Acidophilus, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus johnsonii, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium Longum, Bifdobacterium Lactis, Bifidobacterium Bifidum, Bifidobacterium Coagulans, Enterococcus faecium), Xylosaccharide – vlakna korijena cikorije (inulin).

Pomoćni sastojci:

Želatin (goveđeg porijekla), Silicij (agens protiv stvrdavanja), pročišćena voda i titanij dioksid.

Oxytarm Enzimes® sprečava zatvor i dijareju, modulira metabolizam crijevne flore, stimuliše mineralnu absorpciju i ima imunomodularno svojstvo.

Enzimi: Kapsule sadrže samo prirodne enzime iz 28 vrsta voća i povrća namijenjenih za zdravu probavu. Oxytarm Enzimes® sadrži savršeno balansirane količine svih grupa enzima.

Sadrži specifične enzime za optimalnu probavu i razgradnju proteina, škroba, vlakana, teško probavljivih ugljikohidrata i masti  iz hrane koju svakodnevno unosimo u organizam.

Biljni enzimi su aktivni neovisno od pH okruženja te su zbog toga efikasni cijelom dužinim probavnog trakta: želudac, tanko crijevo i debelo crijevo.

Dobre bakterije: Kapsule takođe sadrže 10 sojeva dobrih bakterija sa kojima na više načina živimo u simbiozi, a koje doprinose pravilnoj funkciji crijeva. One imaju važnu ulogu u stvaranju vitamina i enzima koji razgrađuju mlijeko, laktazu kao i u proizvodnji antibakterijskih supstanci koje neutraliziraju djelovanje loših bakterija, virusa i drugih mikroorganizama. Dobre bakterije su neophodne za optimalnu funkciju crijeva.

Magnezij: Ovaj mineral se dugo vremena koristi za regulaciju probave. Magnezij veže  vodu i omekšava sadržaj debelog crijeva tako da olakšava put prolaza u toku peristaltike. Magnezijum je također važan dio mnogih enzimskih sistema, a služi i za proizvodnju energije.

Kome se preporučuje OXYTARM® ENZYMES

OXYTARM® ENZYMES je inovativni probiotik koji pomaže kod opstipacije, nadutosti i dijareje, te olakšava probavne probleme na putovanjima. Također, pomaže i kod upale želuca, upalnih bolesti crijeva, smanjuje negativno djelovanje antibiotika i drugih lijekova na probavni trakt te djeluje kod virusnih i bakterijskih infekcija. Zbog svoje specijalne formule koja djeluje na ubrzanje metabolizma OXITARM enzymes se može koristiti i kao pomoć pri mršavljenju.

Kako primjenjivati OXYTARM® ENZYMES

1-2 kapsule dnevno, po mogućnosti uveče sa čašom vode. Ako je neophodno OXYTARM® ENZYMES se može i dugoročnije upotrebljavati ali tada bi dnevnu dozu trebalo reducirati na jednu kapsulu dnevno. Ne uzimati više od preporučene doze.

Prije nego uzmete OXYTARM® ENZYMES

Ne uzimajte OXYTARM® ENZYMES ako ste alergični na bilo koji od njegovih sastojaka (vidi aktivne sastojke i pomoćne sastojke). OXYTARM® ENZYMES sadrži sastojke koji se dobro podnose. Djeca i trudnice bi se trebale prethodno konsultovati sa doktorom prije nego krenu sa upotrebom bilo kojeg dodatka ishrani.

Mogući neželjeni efekti

OXYTARM® ENZYMES nema poznatih neželjenih efekata kada se uzima po uputi. Ne smije se prekoračiti preporučeni unos. U slučaju prekomjernog unosa, odmah potražite medicinsku pomoć.

Rok trajanja

3  godine od datuma proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

Čuvati izvan dohvata i vidokruga djece. Ne koristiti OXYTARM® ENZYMES nakon isteka roka trajanja koji se nalazi na pakovanju i na blisterima. Datum isteka roka trajanja odnosi se na posljednji dan u mjesecu. Ne koristiti u slučaju da su kapsule promijenile oblik ili boju. Čuvati na suhom mjestu na sobnoj temperaturi i izvan dohvata djece.

Izgled i veličina pakovanja

Bijele, čvrste dvodijelne želatin kapsule sa svijetlo smeđim prahom.

20 kapsula u blisteru, 3 blistera u pakovanju.

OSTEOSYL D3® tablete/Prevenira razradnju i povećava gustoću kostiju/Dijetetski proizvod/dodatak prehrani

Aktivni sastojci

 • -500 mg kalcija u obliku kalcij karbonata,
 • -200 mg magnezija u obliku magnezij hidroksida
 • -10 mg cinka u obliku cink sulfat monohidrata
 • -15 μg (600 IU) holekalciferola (D3) -100 μg vitamina K

Pomoćni sastojci

povidon, mikrokristalna celuloza, crospovidon, silicij koloidni anhidrat, magnezij stearat. Film: titanijum dioksid, hidroksipropil metil celuloza, talk, glicerol.

Očuvanje zdravlja kostiju i prevencija nastanka i pogoršanja osteoporoze, od velike je važnosti za osobe srednje i starije životne dobi. Potrebe za esencijalnim nutritijentima, kao što su kalcij, magnezij, vitamin D, cink i vitamin K, povećavaju se sa godinama. Uz pravilnu ishranu i fizičku aktivnost, dodaci prehrani mogu spriječiti nastanak osteoporoze obezbjeđujući optimalne količine ključnih nutritijenata potrebnih za zdrave i jake kosti. OSTEOSYL D3® osigurava optimalnu kombinaciju kalcija, vitamina D3, magnezija, cinka i vitamina K, potrebnih za održavanje zdravlja kostiju i prevenciju osteoporoze.

Kalcij je esencijalna gradivna komponenta kostiju dok vitamin D3 igra ključnu ulogu u njegovoj apsorpciji iz crijeva. Nakon što je apsorbovan, kalciju su potrebni dodatni nutritijenti i kofaktori da bi se ugradio u koštano tkivo. OSTEOSYL D3® osigurava idealne količine magnezija, cinka i vitamina K potrebnih za pravilnu ugradnju kalcija u kosti.

Kome se preporučuje OSTEOSYL D3®?

OSTEOSYL D3 se uzima po preporuci ljekara ili farmaceuta za prevenciju i tretman deficita kalcija, magnezija, vitamina D3, cinka i vitamina K, kao i za stanja sa smanjenom gustoćom kostiju (osteopenija, osteoporoza, trudnoća i menopauza).

Kako primjenjivati OSTEOSYL D3®?

2 tablete na dan (jedna ujutro i jedna uvečer) prije jela. Ukoliko ste trudni jedna tableta na dan dovoljna je doza. Nastavite uzimati OSTEOSYL D3® onoliko dugo koliko Vam savjetuje ljekar. Nemojte prestajati sa upotrebom ovog proizvoda bez konsultacije sa ljekarom ili farmaceutom.

Prije nego uzmete OSTEOSYL D3®

Nemojte uzimati OSTEOSYL D3® ako ste alergični na neki od sastojaka (vidjeti dio Aktivni sastojci i Pomoćni sastojci), ako imate teški stepen popuštanja bubrežne funkcije ili bubrežne kamence.

Mogući neželjeni efekti

OSTEOSYL D3® obično ne uzrokuje neželjene efekte. Rijetki neželjeni efekti koji pogađaju manje od 1/1000 osoba su osip, nadutost, zatvor i mučnina.

Rok trajanja

4 godine od dana proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

Proizvod čuvajte dalje od dohvata i pogleda djece. Čuvajte proizvod u originalnom pakovanju na temperaturi ispod 25°C na suhom mjestu.

Nemojte upotrebljavati proizvod nakon isteka roka trajanja koji je označen na kutiji i blisteru. Rok trajanja podrazumijeva posljednji dan navedenog mjeseca i godinu. Ukoliko tablete stajanjem promijene oblik ili boju nemojte ih uzimati.

Izgled i veličina pakovanja

Bikonveksne tablete obložene bijelim filmom sa razdjelnom linijom na jednoj strani.

30 tableta u blister pakovanju (3 blistera X 10 tableta).

NATABIOL® tablete/Optimalna formula za majku i bebu prije i u toku trudnoće i dojenja /Dijetetski proizvod/dodatak prehrani

Aktivni sastojci

 • Vitamin B1 (tiamin hidrohlorid) 2 mg
 • Vitamin B2 (riboflavin) 2 mg
 • Vitamin B3 (nikotinamid) 20 mg
 • Vitamin B6 (piridoksin hidrohlorid) 5 mg
 • Vitamin B12 (cijanokobalamin) 5 mcg
 • Vitamin C (askorbinska kiselina) 100 mg
 • Vitamin D3 (holekalciferol) 12,5 mcg
 • Vitamin E (dl-alfa tokoferol) 15 mg
 • Vitamin B5 (kalcij pantotenat) 10 mg
 • Vitamin B8 (biotin) 200 mcg
 • Folna kiselina 800 mcg
 • Vitamin K 75 mcg
 • Magnezij 100 mg
 • Fosfor 100 mg
 • Željezo 40 mg
 • Bakar 1 mg
 • Cink 8 mg
 • Selen 30 mcg
 • Jod 150 mcg
 • Ekstrakt korijena đumbira 100 mg

Pomoćni sastojci

Povidon, mikrokristalna celuloza, crospovidon, silicij koloidni anhidrat, magnezij stearat. Film: željezo oksid, titanium dioksid, hidroksipropil metil celuloza, glicerol.

Pravilna ishrana važan je segment zdravlja žena reproduktivne dobi, naročito u periodu planiranja trudnoće, u toku trudnoće i perioda dojenja. Potrebe za esencijalnim nutritijentima kao što su: željezo, folna kiselina, jod, vitamini

C,E,D, K, kompleks vitamina B, fosfor, bakar, cink, selen i magnezij, povećane su u periodu trudnoće. Pored pravilno balansirane prehrane, upotreba Natabiol®-a u trudnoći sprječava nastanak deficijencije svih ključnih nutritijenata potrebnih za pravilan razvoj djeteta i optimizaciju ishoda trudnoće.

Natabiol® je znanstveno razvijena multivitaminsko-multimineralna formulacija koja sadrži željezo i folnu kiselinu zajedno sa drugim ključnim vitaminima, mineralima i elementima u tragovima, namijenjena povećanim potrebama organizma budućih majki za pravilnu ishranu djeteta od začeća do perioda dojenja. Natabiol® pomaže u prevenciji malokrvnosti uzrokovane nedostatkom željeza i male tjelesne mase novorođenčeta. Natabiol® sadrži jod koji poboljšava razvoj mozga fetusa.

Ekstrakt korijena đumbira pomaže kod mučnine, povraćanja i želučanih tegoba tokom trudnoće.

Kome se preporučuje Natabiol®?

Natabiol® je multivitaminsko-multimineralna formulacija koja sadrži željezo i folnu kiselinu zajedno sa drugim ključnim vitaminima, mineralima i elementima u tragovima, namijenjena povećanim potrebama organizma budućih majki za pravilnu ishranu djeteta od začeća do perioda dojenja.

Kako primjenjivati Natabiol®?

1 tableta na dan ujutro ili po preporuci ljekara. U slučaju pojave jutarnjih mučnina tabletu uzimajte u podne ili po potrebi uveče.

Prije nego uzmete Natabiol®

Nemojte uzimati Natabiol® ako ste alergični na neki od sastojaka (vidjeti dio Aktivni sastojci i Pomoćni sastojci).

Mogući neželjeni efekti

Natabiol®     se  dobro  podnosi.  U  toku  prvih  dana primjene   Natabiol®-a     moguća    je   pojava     zatvora, mučnine, povraćanja i nadutosti.

Natabiol® može obojiti urin u žuto zbog prisustva vitamina B2, što je potpuno bezopasno.

Specijalna upozorenja

Potreban je oprez priliko upotrebe Natabiol®-a sa drugim preparatima koji sadrže željezo i vitamin D, jer može doći do predoziranosti željezom i hipervitaminoze vitaminom D.

Rok trajanja

3 godine od dana proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

Proizvod čuvajte dalje od dohvata i pogleda djece. Čuvajte proizvod u originalnom pakovanju na temperaturi ispod 25°C na suhom mjestu. Nemojte upotrebljavati proizvod nakon isteka roka trajanja koji je označen na kutiji i blisteru. Rok trajanja podrazumijeva posljednji dan navedenog mjeseca i godinu. Ukoliko tablete stajanjem promijene oblik ili boju nemojte ih uzimati.

Izgled i veličina pakovanja

Bikonveksne tablete obložene pink filmom sa razdjelnom linijom na jednoj strani. 30 tableta u blister pakovanju (3 blistera X 10 tableta).

MEMObiol soft kapsule/Trostruko djelovanje: memorija, koncentracija i funkcija mozga

Aktivni sastojci

Dokosaheksaenoična kiselina (DHA) i Eikosapentaenoična kiselina (EPA)(u obliku ribljeg ulja) (DHA 50%, EPA 10%), Ekstrakt Gingko Bilobe, Phosphatidylserine 10% i Phosphatidylcholine 20% (u obliku sojinog lecitina), Vitamin C (askorbinska kiselina), L-Arginine, Vitamin E (u obliku D-alfa-tokoferol 87%), Željezo (u obliku ferrous fumarate 32,9%), Ekstrakt Ginsenga, Ekstrakt Guarana, 5-HTP, Selenij (u obliku L-selenomethionine), Cink (u obliku cinkova oksida 80,3%), Niacin (Vitamin B3) (u obliku nikotinamida), Pantotenska kiselina (Vitamin B5) (u obliku kalcij pantotenata), L-Glutamine, Piridoksin (Vitamin B6) (u obliku piridoksin hidrohlorida), L-Glutathionine, Thiamine (Vitamin B1) (u obliku thiamine HCI), Riboflavin (Vitamin B2), Bakar (u obliku bakarnog sulfata anhidrata), Prirodno ulje od Beta Karotena (30%), Folacin (Vitamin B9) (u obliku folne kiseline 95%), Vitamin D3 (u obliku kolekalciferola 1000 IU/mg) i Vitamin B12 (u obliku Cijanokobalamina).

Pomoćni sastojci:

Sojino ulje (Punjenje), Pčelin vosak (Stabilizator), Glicerol (Stabilizator), Karamela (Boja), Titanij dioksid (Boja), Željezni oksid (Boja), Pročišćena voda i Želatin (kapsula).

Gingko Biloba i Ginseng doprinose održavanju memorije i poboljšanju koncetracije. Oni, također, doprinose normalnoj cirkulaciji krvi u vezi sa mentalnom stabilnošću.

DHA (Dokosaheksaenoična kiselina) doprinosi održavanju normalnog funkcionisanja mozga. Pozitivan efekat se dobija sa dnevnim unosom 250mg DHA.

Željezo i cink doprinose normalnoj kognitivnoj funkciji (sposobnosti razmišljanja).

Niacin doprinosi normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

Pantotenska kiselina doprinosi  mentalnoj stabilnosti.

L-Glutamine, u mozgu, se transformiše u glutaminsku kiselinu, koja je od ključne važnosti za normalnu funkciju mozga. Također povećava količinu GABA (Gamma-Amino Butyric Acid), koja je neurotransmiter u mozgu.

Phosphatidylserine i Phosphatidylcholine doprinose strukturalnom integritetu i funkciji signalizacije ćelijskih membrana. Phosphatidylserine je važna komponenta fosfolipida u ćelijskim membranama. Koncentriran je na funkcionisanje mozga koji ima tendenciju pada s godinama.

Piridoksin doprinosi normalnoj funkciji mozga i radi u sinergiji sa Vitaminom B12 i folnom kiselinom na održavanju niske količine amino kiseline zvane homocistein – nezavisan faktor u zdravlju srca.

Vitamin C, antioksidativni vitamin, doprinosi neutralizaciji efekata slobodnih radikala, pomaže apsorbciju željeza i igra ključnu ulogu u održavanju snažnog imuniteta.

L-Arginine ima važnu ulogu u podjeli ćelija, zarastanju rana, uklanjanju amonijaka iz tijela, imunološkoj funkciji i oslobađanju hormona.

Vitamin E, antioksidans rastvorljiv u mastima, doprinosi odbrani od slobodnih radikala na koje su neuroni veoma osjetljivi.

Guarana doprinosi gubitku težine, poboljšanju atletskih sposobnosti, kao stimulans, te smanjuje mentalnu i fizičku izmorenost. Također se koristi za jačanje seksualne sposobnosti, za povećanje protoka urina te kao astringent.

5-HTP je efikasan u liječenju depresije.

Selenium, važan antioksidans enzim, doprinosi neutralizaciji potencijalno štetnih slobodnih radikala u tijelu i igra važnu ulogu u reproduktivnom zdravlju muškaraca.

L-Glutathionine je jedan od najvažnijih elemenata unutar organizma koji se bori protiv slobodnih radikala.

Thiamine je od esencijalnog značaja za razbijanje i korištenje ugljikohidrata, za formiranje krvi, za pravilnu probavu i za prijenos određenih vrsta nervnih signala. Zbog toga što je Tiamin važan u prenošenju poruka iz mozga i u mozak, igra esencijalnu ulogu u kognitivnoj aktivnosti i određenim funcijama mozga.

Riboflavin je od esencijalnog značaja za formiranje crvenih krvnih zrnaca i dvije supstance poznate kao FAD (flavin adenine dinucleotide) i FMN (flavin mononucleotide). I FAD i FMN su od vitalnog značaja za razbijanje i korištenje ugljikohidrata, masti i proteina, koji proizvode energiju u tijelu.

Bakar je uključen u proizvodnju energije i u održavanju zdravih nervi.

Prirodno ulje od beta karotena pomaže održavanju zdravog imunološkog sistema, posebno ćelijskog imuniteta gdje slobodni radikali mogu mijenjati ćelije DNK uzrokujući promjene na ćelijama.

Kome se preporučuje Memobiol

Memobiol je posebno formuliran da sadrži uravnoteženu mješavinu sastojaka za održavanje i poboljšanje memorije, koncentracije i mentalne stabilnosti za:

 • One koji imaju veoma brz i stresan način života kao što su poslovne žene i poslovni muškarci
 • Studente i učenike
 • One koji žele da održe funkciju mozga u kasnijim godinama
 • Idealno za muškarce i žene svih godina

Kako primjenjivati Memobiol

Jedna tableta dnevno uz glavni obrok. Ne smije se prekoračiti preporučeni unos. Memobiol treba uzeti samo na pun stomak. Nastaviti sa uzimanjem Memobiola sve dok Vam to Vaš ljekar ili farmaceut preporučuje. Ne prestati sa uzimanjem Memobiola bez konsultacije sa Vašim ljekarom ili farmaceutom.

Prije nego uzmete Memobiol

Ne uzimajte Memobiol ako:

 • ste alergični na bilo koji od njegovih sastojaka (vidi aktivne sastojke i pomoćne sastojke)

Mogući neželjeni efekti

Memobiol nema poznatih neželjenih efekata kada se uzima po uputi. Ne smije se prekoračiti preporučeni unos. U slučaju prekomjernog unosa, odmah potražite medicinsku pomoć.

Rok trajanja

3 godine od datuma proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

Čuvati izvan dohvata i vidokruga djece. Treba čuvati u dobro zatvorenoj kutiji i na temperaturi koja ne prelazi 25°C. Ne koristiti Memobiol nakon isteka roka trajanja koji se nalazi na pakovanju i na blisterima. Datum isteka roka trajanja odnosi se na posljednji dan u mjesecu. Ne koristiti u slučaju da su soft kapsule promijenile oblik ili boju.

Izgled i veličina pakovanja

Duguljaste tamno smeđe soft kapsule, koje sadrže žuti uljni materijal.

10 soft kapsula u blisteru, 3 blistera u pakovanju.

HEMATOFEROL/Optimalna formula za nadoknadu željeza/Dijetetski proizvod/dodatak prehrani

Aktivni sastojci

 • 45 mg željeza u obliku željezo fumarata,
 •  2 mg bakra u obliku bakar glukonata,
 • 12 mg cinka u obliku cink sulfat monohidrata,
 • 800 μg folne kiseline,
 • 6 mg vitamina B6,
 • 12 μg vitamina B12,
 • 100 mg vitamina C.

Pomoćni sastojci

Hidroksipropil metil celuloza, silicij dioksid, mikrokristalna celuloza, krospovidon, magnezij stearat.

Film: željezo oksid, titanijum dioksid, hidroksipropil metil celuloza, glicerol.

Hematoferol® obezbjeđuje optimalnu dozu željeza i folne kiseline potrebnih za nadoknadu nedostatka željeza kod malokrvnosti i nadoknadu svih esencijalnih nutritijenata za podizanje i održavanje hemoglobina i crvenih krvnih ćelija tokom trudnoće, premenopauze i postmenopauze. Zajedničkim djelovanjem, bakar i cink olakšavaju metabolizam željeza i njegovu ugradnju u hemoglobin, najvažniju komponentu crvenih krvnih ćelija.

Folna kiselina, vitamin B6 i vitamin B12 pomažu održavanje optimalne vrijednosti homocisteina, aminokiseline za koju se pouzdano zna da u povišenim vrijednostima u krvi podstiče i ubrzava začepljenje krvnih žila i kardiovaskularna oboljenja. Hematoferol® u obliku tableta sa produženim oslobađanjem uz dodatak vitamina C obezbjeđuje postepenu i kontinuiranu apsorpciju željeza i njegovo iskorištavanje u tijelu.

Kome se preporučuje Hematoferol®?

 • Trudnicama i dojiljama
 • Adolescentima
 • Ženama sa pojačanim menstrualnim krvarenjem
 • Odraslima koji su podhranjeni, anemični ili na neadekvatnoj ishrani

Kako primjenjivati Hematoferol®?

1 tableta na dan ili po preporuci ljekara.

Prije nego uzmete Hematoferol®

Nemojte uzimati Hematoferol® ako ste alergični na neki od sastojaka (vidjeti dio Aktivni sastojci i Pomoćni sastojci).

Hematoferol® se ne preporučuje djeci mlađoj od 14 godina.

Mogući neželjeni efekti

U toku upotrebe Hematoferol®-a mogući su blagi probavni simptomi. Nije preporučena istovremena primjena Hematoferol®-a sa lijekovima za neutraliziranje želučane kiseline i parenteralnom primjenom željeza (injekcije).

Rok trajanja

3 godine od dana proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

Hematoferol® čuvajte dalje od dohvata i pogleda djece. Čuvajte proizvod u originalnom pakovanju na temperaturi ispod 25°C na suhom mjestu. Nemojte upotrebljavati proizvod nakon isteka roka trajanja koji je označen na kutiji i blisteru. Rok trajanja podrazumijeva posljednji dan navedenog mjeseca i godinu. Ukoliko tablete stajanjem promijene oblik ili boju nemojte ih uzimati.

Izgled i veličina pakovanja

Bikonveksne tablete obložene smeđim filmom. 30 tableta u blister pakovanju (3 blistera X 10 tableta).

30 Days Plus WAISTLINE/Gubitak masnog tkiva u području struka/Smanjenje tjelesne mase/Jačanje imuniteta

Dijetetski proizvod/dodatak prehrani
sada sa hromom koji doprinosi normalizaciji nivoa šećera u krvi i jodom za povećano oslobađanje energije iz metabolizma.

Aktivni sastojci

 • Beta 1,3/1,6 glukan ekstrakt 400 mg
 • Biljni ekstrakti (Artičoka, korijen Sladića, Zlatni korijen, Maslačaak, Šisandra, Mliječni čičak) 1200 mg
 • Jod 150 ug, %RDA 100
 • Hrom 50 ug, %RDA 125

Pomoćni sastojci
-Mikrokristalna celuloza, trikalcijum fosfat, silicij dioksid, magnezij stearat, titanijum dioksid, HPMC, stearinska kiselina.

30 Days Plus WAISTLINE® napravio je značajan, klinički dokazan napredak u prirodnom i zdravom mršavljenju koji sadrži kombinaciju beta glukana, biljnih ekstrakata, hroma i joda. 30 Days Plus WAISTLINE® rješenje je za ciljani gubitak težine na zdrav i prirodan način koji obuhvata gubitak masnog tkiva u području struka, održavanje zdravlja probavnog trakta I jačanje cjelokupnog imuniteta. Poznato je da akumuliranje masnih naslaga u području abdomena ima mnogo veći uticaj na cjelokupni metabolizam nego masti akumulirane na drugim dijelovima tijela. 30 Days Plus WAISTLINE® ciljano djeluje na masti u području struka pomoću 1,3/1,6 beta glukana za koji je klinički dokazano da podiže cjelokupni imunitet (imunomodulator i imunostimulator), posjeduje izrazito jake antioksidativne sposobnosti, štiti jetru od štetnih uticaja, pomaže u regulaciji nivoa šećera sada u sinergiji sa hromom, te regulaciji masnoće u krvi i sprječavanju nastanka tumora. Biljni ekstrakti 30 Days Plus WAISTLINE®-a pomažu u održavanju pravilne funkcije probavnog trakta što omogućava pojačanu eliminaciju štetnih materija. Zdrav probavni trakt omogućava pravilno varenje, a u kombinaciji sa adekvatnom fizičkom aktivnosti i smanjenim unosom šećera rezultira željenim gubitkom masnih naslaga u području struka. Dodatak joda doprinosi povećanom oslobađanju energije iz metaboličkih procesa, a time obezbjeđuje optimalnu iskorištenost unijetih hranjivih sastojaka. Poželjno je izbjegavati prevelike količine kruha, riže, krompira, rezanaca i drugih namirnica koje sadrže velike količine škroba.

Kome se preporučuje 30 Days Plus WAISTLINE®?

-Odraslima sa prekomjernom tjelesnom masom ili prekomjernim nakupljanjem masnih naslaga u području struka
-Odraslima za podizanje opšteg imuniteta

Kako primjenjivati 30 Days Plus WAISTLINE®?

4 tablete na dan (2 ujutro i 2 uvečer) prije jela. Jednom postignuti rezultati održavaju se dozom od 2 tablete na dan. Ne uzimajte više od preporučene doze.

Prije nego uzmete 30 Days Plus WAISTLINE®

Nemojte uzimati 30 Days Plus WAISTLINE® ako ste alergični na neki od sastojaka (vidjeti dio Aktivni sastojci i Pomoćni sastojci). Nije preporučena upotreba ovog proizvoda trudnicama bez ljekarske preporuke. Nemojte uzimati više od preporučene doze. 30 days Plus WAISTLINE® ne preporučuje se djeci mlađoj od 14 godina.

Moguće nuspojave

U toku upotrebe 30 days Plus WAISTLINE®-a mogući su prolazni probavni simptomi (nadutost, zatvor).

Rok trajanja

3 godine od datuma proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

30 days Plus WAISTLINE® čuvajte dalje od dohvata i pogleda djece. Čuvajte proizvod u originalnom pakovanju na sobnoj temperaturi na suhom mjestu.

Nemojte upotrebljavati proizvod nakon isteka roka trajanja koji je označen na kutiji i blisteru. Rok trajanja podrazumijeva posljednji dan navedenog mjeseca i godinu. Ukoliko tablete stajanjem promijene oblik ili boju nemojte ih uzimati.

Izgled i veličina pakovanja

Bijele bikonveksne tablete.
120 tableta u blister pakovanju (6 blistera x 20 tableta).

ESTROGAIN

Aktivni sastojci

Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin D Vitamin C, Vitamin E, Vitamin K, Fosfor, Folna kiselina, Magnezij, Željezo, Cink, Jod, Bakar, Biotin, Selen, Crvena djetelina, Soja, Zeleni čaj i Resveratrol.

Svojstva

Tokom i poslije menopauze, većina žena ima probleme kao što su vazomotorne tegobe (tzv. valunzi), poremećaj spavanja, depresija, osteoporoza i kardiovaskularni problemi posebno nakon menopauze. ESTROgain™ je razvijen sa ciljem da te probleme smanji.

 

Kome se preporučuje ESTROgain™

ESTROgain™ tablete su kompletan dodatak prehrani za žene tokom i nakon menopauze.

Kako primjenjivati ESTROgain™

Preporučena dnevna doza je 1 tableta dnevno uz obrok. Dodaci prehrani ne smiju se koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu prehranu i zdrav način života.

Prije nego uzmete ESTROgain™

Ne uzimajte ESTROgain™ ako ste alergični na bilo koji od njegovih sastojaka (vidi aktivne sastojke i pomoćne sastojke).

Mogući neželjeni efekti

ESTROgain™ nema poznatih neželjenih efekata kada se uzima po uputi. Ne smije se prekoračiti preporučeni unos. U slučaju prekomjernog unosa, odmah potražite medicinsku pomoć.

 

Pomoćni sastojci:

Magnezij stearat, Povidon K30, Mikrokristalna celuloza, Krospovidon, bezvodni koloidni silicijev dioksid i ružičasti materijal za oblaganje koji sadrži Titanium dioksid, hidroksipropil metil celulozu, glicerol i crveni željezni oksid.

Rok trajanja

3  godine od datuma proizvodnje.

Specijalne mjere za čuvanje

Proizvod treba čuvati u dobro zatvorenoj kutiji, na suhom mjestu, na sobnoj temperaturi, zaštićen od sunčeve svjetlosti, izvan vidokruga i dohvata djece. Ne koristiti ESTROgain™ tablete nakon isteka roka trajanja koji se nalazi na pakovanju i na blisterima. Datum isteka roka trajanja odnosi se na posljednji dan u mjesecu. Ne koristiti u slučaju da su tablete promijenile oblik ili boju.

Izgled i veličina pakovanja

Duguljasta, bikonveksna tableta obložena ružičasto-smeđim filmom sa prelomnom linijom na jednoj strani. Veličina tablete je 21,7×9,8mm. 20 tableta u blisteru, 3 blistera u pakovanju.

Notice: This article has been protected by Copyright. See copyright certificate