SHEDIFLOR® Suspenzija za ravnotežu crijevne flore

SHEDIFLOR® SUSPENZIJA je dodatak prehrani u tečnoj dozi, koji sadrži probiotike, prebiotike i vitamine, preporučuje se u slučaju smanjene opskrbe nutrijenata u prehrani ili povećane potrebe za istim. MELAFLOR® SUSPENZIJA, zahvaljujući probioticima i prebioticima, uspostavlja ravnotežu crijevne flore.

SASTOJCI: Sadržaj u bočici: voda, fruktooligosaharidi (FOS), fruktoza, saharoza. Aroma. Konzervansi: kalijev sorbat, natrijev benzoat. Regulator kiselosti: limunska kiselina. Konzervans: sorbinska kiselina. Zaslađivač:  Natrijev saharin.

Sadržaj u mjernom zatvaraču: Lactobacillus acidophilus SGL11 tindallyzed (sadrži kazein i/ili laktozu, mliječne derivate), Streptococcus thermophilus SGSt01 tindallyzed (sadrži kazein i/ili laktozu, mliječne derivate), Maltodekstrin, Lactobacillus salivarius SGL03 lyophilized 150 Bln CFU/g (sadrži kazein i/ili laktozu, mliječne derivate), Pantotenska kiselina (D-Pantotenat, Kalcij), Vitamin B2 (Riboflavin 5’ – Fosfat, Natrij), Vitamin B1 (Tiamin hidrohlorid). Sredstvo protiv stvrdavanja: Silicijev dioksid. Vitamin B12 (cijanokobalamin).

Svaki mjerni zatvarač sadrži 10 milijardi fermenata i to:

  • 4 milijarde Lactobacillus acidophilus SGL11 tindallyzed non-viable
  • 4 milijarde Streptococcus thermophilus SGSt01 tindallyzed non-viable
  • 2 milijarde Lactobacillus salivarius SGL03 lyophilized 150 BLN CFU/g

Svaka bočica sadrži: 1 gram Fruktooligosaharida (FOS)

OBLIK UPOTREBE: Jednokratne bočice za oralnu upotrebu

KARAKTERISTIKE SASTOJAKA POTVRĐENE MEĐUNARODNOM NAUČNOM LITERATUROM:

  • PROBIOTICI: MELAFLOR® SUSPENZIJA predstavlja, u svojoj formulaciji, veliki broj probiotičkih bakterija, stabilnih i aktivnih. U stanju su da dođu u crijeva, nastane se u njima, i time olakšavaju postizanje ravnoteže crijevne flore. Zdrava crijevna flora je neophodna za normalnu i ispravnu crijevnu aktivnost sa svim popratnim koristima za cijeli organizam. Probiotici, nadalje, mogu da izvrše aktivnost stimulansa imunološkog sistema.
  • LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS i STREPTOCOCCUS THERMOPHILUS: su dva soja bakterija koja podliježu tindalizaciji (frakcionoj sterilizaciji), specifičan proces koji ih deaktivira, odnosno dovede ih u stanje da se ne mogu metabolizirati i reprodukovati. Ovaj proces im daje osnovna svojstva za zdravlje crijeva; ova dva soja mogu izvršiti direktnu bakteriološku aktivnost, da aktivno sprečavaju ili odlažu razvoj patogena i da podržavaju aktivnost u razvoju odbrane bakterijske flore.
  • FRUKTOOLIGOSAHARIDI (FOS): su jedni od najvažnijih prebiotika. Prebiotici su u stanju da stimulišu proliferaciju i aktivnost ‘’dobrih’’ bakterija prisutnih u organizmu. Oni su ugljikohidrati prisutni u različitim biljnim vrstama i oni čine veliki dio tzv. Dijetetskih vlakana. FOS su organske materije, nisu probavljive i njihova fermentacija stvara povoljne uvjete za rast bifidobakterija i laktobacila i nepovoljan je za patogene mikroorganizme. Zahvaljujući tim osobinama, FOS olakšavaju postizanje ravnoteže crijevne flore. Osim toga, ove materije mogu olakšati apsorpciju vode i nekih drugih minerala kao što su kalcij, magnezij i cink.
  • B VITAMINI: se normalno sintetiziraju pomoću bakterijske crijevne flore i uključeni su u nekoliko osnovnih bioloških funkcija za pravilno zdravstveno stanje
  • VITAMIN A (RETINYL ACETATE): je liposolubilni vitamin koji doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema i sudjeluje u procesu nastanka ćelija
  • VITAMIN C (L-ASKORBINSKA KISELINA): je hidrosolubilni vitamin, od esencijalnog značaja za čovjeka. Ima izuzetnu antioksidativnu aktivnost, stimuliše imunološku odbranu što dovodi do smanjenja umora i iscrpljenosti. Vitamic C doprinosi normalnom energetskom metabolizmu.

PREPORUČENA DOZA I NAČIN UPOTREBE: Preporučuje se uzimati 2 bočice dnevno, osim ako ljekar drugačije ne preporuči. Proizvod se može uzeti iz bočice ili se može razblažiti sa vodom, čajem, voćnim sokom ili drugim negaziranim pićem.  Pročitati instrukcije na kutiji.

UPOZORENJA: Ne preporučuje se prekoračenje dnevne doze. Čuvati izvan vidokruga i dohvata djece do 3 godine. Dodatak prehrani ne može zamijeniti zdravu i uravnoteženu ishranu i zdrav način života. Čuvajte proizvod na suhom i hladnom mjestu, dalje od izvora toplote, svjetlosti i vlage. Potražite ljekarsku pomoć u slučaju da ustanovite ili da posumljate da ste preosjetljivi na jedan ili više sastojaka proizvoda. Obratite se svom ljekaru ako ste trudni ili dojite. Zbog prirodnog porijekla nekih sastojaka, može se pojaviti organoleptičke varijacije, posebno u boji, od serije do serije. Sedimenti su mogući zbog prisustva prirodnih sastojaka.

ROK TRAJANJA: Nemojte koristiti proizvod nakon isteka roka trajanja kao što je naznačeno na kutiji, držati bočicu čvrsto zatvorenu i na sigurnom mjestu. Ako se drži u skladištu u dužem periodu, preporučuje se temperatura između 5° C i 23° C. Broj serije i rok trajanja su navedeni na dnu kutije.

SHEDIFLOR® SUSPENZIJA

Dodatak prehrani. SA ŠEĆEROM I ZASLAĐIVAČEM. BEZ GLUTENA.

PAKOVANJE: 10 pojedinačnih doza u bočicama od 10 ml ℮ sa mjernim zatvaračem.

UKUPNI VOLUMEN: 100 ml

Notice: This article has been protected by Copyright. See copyright certificate